Tesisatta hava olabilir bu durumda radyatörlerden hava alınması sorunu çözer.
Sirkülasyon problemi olabilir, boru tesisatı doğru yapılmamış veya peteklerde çamurlaşma oluşup filtrede tıkanma olabilir bu durumda özellikle peteklerin üstleri altına göre daha sıcak olur veya yakın radyatörler çok ısınır, uzak olanlara sıcak su gitmeyeceğinden az ısınma olur, bu durumda uzman bir servisten yardım alıp sorunun çözülmesi gerekir. Mutlaka tesisat yapıldıktan sonra radyatörlerin ayar musluklarından debi ayarı yapılmalıdır.
Bunu kombinin üzerindeki alev ışığının yanıp yanmadığını kontrol ederek anlayabilirsiniz. Çok sık yanıp sönen ışık buna işaret eder. Kombide sirkülasyon gerçekleşmiyor olabilir. Sirkülasyon bozukluğu peteklerin kirlenip filtereyi tıkamasından olabilir bu durum pompanın bozulmasına ya da bloke olmasına sebep olabilir.
Kombilerde gaz, gaz armatürü tarafından sağlanır, yanma için gerekli hava fan tarafından sağlanır ve yanma odasında yakıt hava karışımı bulunur. Ateşleme elektrodları yakıt hava karışımını ateşleyerek yanma sağlar. Yanma odasına gaz girişi olurken iyonizasyon elektrodu ateşlemeyi denetler, ateşleme gerçekleşmiyor ise daha fazla gaz girişi kumanda panelinden durdurur. Elektrodlarda oluşan herhangi bir problem cihaz ekranında hata kodu olarak gösterilir.
Elektrodlarda bir problem yok ise sorun gaz vanasından kaynaklanıyor olabilir.
Isı yalıtımı olmaması binanın ısı kaybının fazla olmasına neden olur çünkü duvarlardan ve camlardan sürekli ısı kaçışı gerçekleşir. Duvar ne kadar ısı geçirme kabiliyeti düşük malzemelerden oluşuyorsa o kadar az ısı geçirir. Kombiyi sürekli yüksek sıcaklıklarda çalıştırmak daha fazla yakıt tüketimine neden olur. Oda termostatı kullanımında benzer şekilde mümkün olduğunca düşük oda sıcaklıklarını ayarlamak yakıt tasarrufu sağlayacaktır.
Kombi kullanılan binalarda katlar ve daireler arasında da ısı geçişi/kaybı olacağından boş olan ya da kombisi düşük sıcaklıklarda çalışan ya da çalışmayan dairelere ısı kaybı yaşanacaktır.
Oda termostatları ortam sıcaklığına ve istenilen zamanlarda kombinin çalışmasını sağlar. Uygun ortam ve izolasyon ile kullanılması mantıklıdır.
Binanın, dairenin, ofisin dış ve iç ısı yalıtımlarının yapılması gerekir.
Doğru kaloride ve kapasitede kombi seçimi yapılmalıdır
Kombiyi kapatmak yerine ısı kaybını önlemek için en kısık ayarda kullanmalısınız.
Periyodik olarak bakımlarınızı yaptırmalısınız.
Isıtmaya ihtiyaç duymadığınız alanların peteklerini kapatabilirsiniz.
Evin ısınmasını sağlayan radyatörlerin etrafına (önüne, üstüne) ısıyı dağıtmasını engelleyecek eşyalar (kanepe, perde, bez) gibi maddelerin konulmaması gerekir.
Termostatik vanalar ve oda termostatı gaz tasarrufunda katkı sağlar.